GYÜLEKEZETÜNK IRÁNYVONALAI - GYERMEKEK ALKALMAI

 

Az alábbiakban gyülekezetünk gyermekek között végzett szolgálatait szeretnénk röviden bemutatni. A későbbiekben további oldalakon kerülnek bemutatásra az egyes területek.


 

 

GYERMEKISTENTISZTELET


Állandó alkalmaink közé tartozik a gyermek-istentisztelet. A református gyermekeket minden vasárnap délelőtt 9:30-kor várjuk a korosztályuk szerinti alkalomra. Az közösségi alkalmon bibliai történeteket hallgatunk, énekeket tanulunk és vetélkedőkre is sor kerül a vasárnapok folyamán.

Mindenkit egy saját kis jelenléti füzettel  ajándékozunk meg, melyben matricákat gyűjtve követjük nyomon az alkalom látogatását.


Minden hittanév végén, csak a gyermek-istentiszteletes gyermekek számára jutalomkirándulást szervezünk, melyet mindig nagyon várnak.


 

* * *

 

HIT- ÉS  ERKÖLCSTAN ÓRÁK

Az utóbbi esztendőkben került bevezetésre  a  hit- és erkölcstan oktatás az iskolákban, melyek órarendi keretek között zajlanak. A korábbi fakultatív hitoktatást váltja fel ez az iskolai óra. A  szülőknek, valamint a tanulóknak nyilatkozatot kell tenniük, szeretnék-e, hogy felekezetüknek megfelelő hitoktatásban részesüljenek gyermekeik.

Az alábbi képen egy nyílt napon voltunk együtt az elsős gyerekekkel, akikkel "Hála-fát" készítettünk.

 

* * *

 

GYERMEKFOGLALKOZTATÓ ALKALMAK

 

Főképpen az ünnepkörökhöz kapcsolódóan szervezünk a gyülekezetben kreatív délutánokat az általános iskolás korosztálynak. Meghallgatjuk mindenek előtt az ünnepek lényegi, evangéliumi üzenetét, általában egy új éneket is tanulunk, majd barkácsolással, hobbi-technikák elsajátításával folytatódik a délután. A remekműveket a gyermekek hazavihetik.

Az alábbiakban egy karácsonyi és húsvéti gyermekfoglalkoztatón készült képek elevenítik  fel a mozgalmas délutánokat.* * *


NYÁRI GYERMEKHETEK

 

Minden nyáron helyben tartott, vakációs gyermekhetet tartunk a hittanosok és barátaik, valamint az itt nyaraló gyermekek számára. Bibliai történeteket hallgatunk, énektanulás folyik, de ezeken kívül közösségi játékokkal, vetélkedőkkel, közös uzsonnával, szülők estéjével telnek a hét napjai, amelynek a végén ajándékokra válthatják a héten megszerzett pontokat.


NAGY SZERETETTEL  VÁRJUK A GYERMEKEKET ALKALMAINKRA!


 

HÁLA AZ ÚRNAK

MINDEN GYERMEKALKALMON SEGÉDKEZŐ,

SZOLGÁLÓ TESTVÉRÜNKÉRT!